Apartman kapısı montajının en önemli noktası doğru ölçü almaktan geçer. Eğer ölçüler ne kadar doğru ise kapıyı takmak o kadar kolay olacaktır. Apartman kapısı montajına başlamadan önce yeni kapı ile mevcut yerin ölçüleri karşılaştırılmalıdır. Kapı uygun ölçülere sahip ise eski kapı yerinden sökülmeye başlanabilir. Eski kapı sökülürken dikkatli olunmalı duvarlara zarar verilmemelidir.
Apartman kapıları 3 parçadan oluşur.
Genellikle ön kasa (dış kasa) ve arka kasa (iç kasa) birbirine vidalı yada kaynaklı olarak elimize ulaşır. Montaja ilk bu iki kasayı birbirinden ayırarak başlanmak doğru olacaktır. Kanat yada kanatlar en son takılacağından ilk önce ön kasa (iç kasa) içeri alınıp yerine denenmelidir. Yerine uygun Şekilde tutulan iç kasaya dışarıdan dış kasa geçirilerek her tarafı kontrol edilmeli montaj esnasında sorun çıkarabilecek her şey temizlenmelidir. İç kasa ve dış kasa doğru bir şekilde birbirine oturuyor ise montaja başlanabilir.
Çelik kapı montajı betonlu montaj veya köpük ile montaj edilebilmektedir.
- Betonlu montaj: Eğer kapı montajımız betonlu yapılacak ise montaja başlamadan önce sağ ve sol üst köşelerden betonun döküleceği delikler kırılmalıdır. Delik boşluğu elin veya küçük bir küreğin girebileceği kadar olmalıdır. Kapı kasası ile duvar arasında mutlaka betonun zemine kadar akabileceği bir boşluk olmalıdır. Aksi takdirde beton üst kısımda bir yerde tıkanacak ve alt kısımlara inmeyecek ve boş kalacaktır. Bunu yaşamamak için doğru ölçü almak çok önemlidir. Doğru bir ölçü için Apartman kapısı ölçüsü nasıl alınır? makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
- Köpüklü Montaj: Kapı montajını köpüklü yapacak isek; köpük her yere eşit sıkılmalıdır. Az köpük sıkmak ısı ve ses yalıtımı aynı zamanda kapının sağlığını olumsuz etkileyebileceği gibi fazla köpük sıkmak ise, kapını şişmesine neden olabilir. Dengeyi korumak çok önemlidir. Kapının belirli yerlerinden şişmesi kanadın farklı yerlere sürtmesine ve düzgün çalışmamasına neden olur.
Bu bilgilerden sonra montaja başlayabiliriz.
İlk başta anlattığımız gibi iç kasayı (arka kasa) yerine koyarak başlıyoruz. Betonlu montajda kasa içini boş bırakıyoruz. Köpüklü montajda ise köpüğü eşit şekilde kasa ile duvar arasına yeteri miktarda sıkıyoruz. Burada köpükten sonra fazla zaman kaybetmeden ön kasayı yerine yerleştiriyoruz. Bu işlemleri yaparken terazi kullanmak faydalı olacaktır. ve iç kasa ile dış kasayı birleştirdikten sonra bir işkence yardımı ile sıkıyoruz. Duvarın en kalın yerini baz alarak kasa yan ölçüleri eşit olacak şekilde ve terazide vidalamaya başlıyoruz. Tüm vidalama işlemi bitince kanadı yada kanatları yerine takıp deniyoruz. Bir dengesizlik veya olmayan bir durum varsa arızayı gideriyoruz. Tamamen terazisinde olan bir kapıda sorun çıkmayacaktır. Paket içerisinden çıkan aksesuarları tek tek yerine monte ediyoruz. kapının düzgün çalıştığına emin olduktan sonra kilit karşılığı olan otomat sistemini bağlıyoruz.
Biz yine de apartman kapısı montajının uzman eller ile yapılmasını tavsiye ediyoruz.
Montaj ile alakalı takıldığınız her konuda günün her saati teknik ekibimizden destek alabilirrsiniz.